۱۳۹۶ مرداد ۲۴, سه‌شنبه

دستگیری هفت شکارچی و آسیب زننده به حیات وحش

به دنبال دریافت گزارشی مبنی بر شنیده شدن صدای شلیک گلوله در ارتفاعات مناطق آزاد تفت، نیروهای یگان محیط زیست این شهرستان عازم ارتفاعات مذکور شدند. “مامورین جهت برخورد قانونی با متخلفین وارد عمل شدند اما یکی از شکارچیان که اسلحه در دست داشت متواری شده و نفر دوم به همراه لاشه یک بز وحشی، کوله پشتی و یک دوربین چشمی دستگیر شد”. از سویی دیگر صبح روز (دوشنبه ۲۳ مرداد) به دنبال کسب اطلاعاتی مبنی بر ورود گروهی از شکارچیان غیرمجاز به پارک ملی سرخه حصار، نیروهای یگان محیط زیست این پارک یک شکارچی قوچ را دستگیر کردند. در گزارشی دیگر رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوشتر از دستگیری سه صیاد غیرمجاز ماهی در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، علی فتحی نیا اظهار کرد: “در پی گشت شبانه روزی مشترک نیروهای یگان حفاظت محیط زیست شوشتر و گتوند در عملیات زمینی و آبی در حوزه رودخانه کارون در روزهای اخیر، سه متخلف صید غیرمجاز ماهی به وسیله الکتروشوکر دستگیر و از آنها تعداد ۲۲۰ قطعه ماهی به همراه سه فروند قایق، یک دستگاه موتوربرق، سه دستگاه الکتروشوکر و ۶ عدد باطری کشف و ضبط و پس از تنظیم صورتجلسه برای رسیدگی به مراجع قضایی معرفی شدند”.
فتحی نیا افزود: “در روزهای اخیر، نیروهای یگان حفاظت محیط زیست این اداره همراه با نیروهای اداره گتوند پس از چندین ساعت عملیات کمین زمینی و گشت آبی موفق به شناسایی سه فروند قایق درحال صید ماهی توسط جریان الکتریکی در رودخانه کارون شدند و با کمین در محلهای گذر و نیز بارگیری و با تعقیب و گریز شبانه آنها، موفق به دستگیری هر سه متخلف و ضبط ادوات و وسایل صید آنها شدند. متخلفان براساس بند «الف» ماده ۱۰ و بند «ج» ماده ۱۱ قانون شکار و صید برای رسیدگی به پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند”.
وی بیان کرد: “استفاده از دستگاه شوک الکتریکی از روش‌های غیرقانونی و غیراخلاقی صید ماهی است که علاوه بر ماهیان، موجب ازبین رفتن و فلج کردن سایر آبزیان نیز می‌شود و متأسفانه به روشی رایج برای صید ماهی در آبهای خوزستان تبدیل شده است”.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوشتر تاکید کرد: “این شیوه صید ماهی، می تواند حیات تمامی آبزیان و جمعیت و تنوع زیستی آنها را با خطرات جدی مواجه کرده به همین دلیل این اداره حسب وظیفه قانونی و با وجود کمبود امکانات، تمام تلاش خود را برای مقابله با این تخلفات انجام می دهد”.







عامل شکار بز وحشی در ارتفاعات تفت دستگیر شد

به گزارش پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، به دنبال دریافت گزارشی مبنی بر شنیده شدن صدای شلیک گلوله در ارتفاعات مناطق آزاد تفت، نیروهای یگان محیط زیست این شهرستان عازم ارتفاعات مذکور شدند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تفت در این باره گفت: “محیط بانان پس از ساعت ها جست و جو و دوربین کشی دو شکارچی متخلف را حین پایین آمدن از ارتفاعات مشاهده نمودند”.
محمدرضا خواجه اظهار داشت: “مامورین جهت برخورد قانونی با متخلفین وارد عمل شدند اما یکی از شکارچیان که اسلحه در دست داشت متواری شده و نفر دوم به همراه لاشه یک بز وحشی، کوله پشتی و یک دوربین چشمی دستگیر شد”.
متهم پس از تشکیل پرونده جهت رسیدگی به جرم به مراجع قضایی معرفی گردید.
با اعتراف متهم دستگیر شده هویت شکارچی متخلف فراری نیز شناسایی و وی نیز به دادسرا احضار خواهد شد.
بر اساس آخرین نرخ بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان وارده به محیط زیست، جریمه قابل پرداخت از بابت صید و شکار غیرمجاز هر یک کل یا بز وحشی معادل یکصد میلیون ریال تعیین شده است که متهمین می بایست این مبلغ را به حساب دولت واریز نماید.
همچنین متهمین در دادگاه به جرم شکار غیرمجاز جانوران وحشی حمایت شده محاکمه شده و بر اساس ماده ۱۲ قانون شکار و صید به حبس از سه ماه تا سه سال و یا جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار ریال تا هجده میلیون ریال محکوم خواهند شد.

عاملین شکار یک قوچ وحشی جوان در پارک ملی سرخه حصار دستگیر شدند

به گزارش پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، صبح روز (دوشنبه ۲۳ مرداد) به دنبال کسب اطلاعاتی مبنی بر ورود گروهی از شکارچیان غیرمجاز به پارک ملی سرخه حصار، نیروهای یگان محیط زیست این پارک وارد عمل شدند.
رئیس اداره پارک های ملی خجیر و سرخه حصار در این باره گفت: “محیط بانان پس از مدتی جست و جو و دوربین کشی به یک خودروی ریو نوک مدادی در حال خروج از منطقه مشکوک شدند”.
امامعلی یگانزاده اظهار داشت: “مامورین خودروی مذکور را متوقف نموده و هنگامیکه قصد بازرسی از آن را داشتند با ممانعت و تمرد سرنشینان خودرو که دو مرد و یک زن بودند مواجه شدند”.
سرنشینان خودرو با مامورین درگیر شدند تا اجازه بازرسی از خودرو را ندهند اما در نهایت مجبور به تمکین به خواست محیط بانان شدند.
در بازرسی از داخل صندوق عقب خودروی مذکور لاشه کامل یک قوچ وحشی جوان (۲ الی ۴ ساله) کشف و ضبط و سه متهم در این رابطه بازداشت شدند.
متخلفین پس از اقدام به شکار، اسلحه بکار رفته در تخلف را از منطقه خارج نموده و سپس برای انتقال لاشه قوچ اقدام کرده بودند که توسط محیط بانان دستگیر شدند.
متهمین از شکارچیان متخلف سابقه دار و حرفه ای به شمار می روند که پیش از این نیز دارای پرونده تخلف در زمینه شکار و صید بوده اند.
این متخلفین یک خانم را نیز همراه خود کرده بودند تا در پوشش تفریح خانوادگی کسی به حضور و تردد آنها در منطقه مشکوک نشود.
متهمین پس از بازجویی و تشکیل پرونده جهت رسیدگی به جرم شکار غیرمجاز جانوران وحشی و تمرد از فرمان مامورین حین انجام وظیفه به مراجع قضایی معرفی شدند.
با دستور مقام قضایی عامل اصلی شکار غیرمجاز قوچ وحشی روانه زندان مرکزی تهران شده و دو متخلف دیگر تا زمان رسیدگی به پرونده با قید ضمانت آزاد شدند.
بر اساس نرخ جدید بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه  ضرر و زیان وارده به محیط زیست، جریمه قابل پرداخت از بابت صید و شکار غیرمجاز هر قوچ یا میش وحشی معادل یکصد میلیون ریال تعیین شده است. بنابراین متهمین می بایست این مبلغ را به حساب دولت واریز نمایند.
متهمین علاوه بر پرداخت ضرر و زیان وارده به محیط زیست، در دادگاه به جرم شکار غیرمجاز جانوران وحشی حمایت شده در محدوده پارک ملی محاکمه شده و بر اساس ماده ۱۳ قانون شکار و صید به حبس از ۹۱ روز تا سال و یا جزای نقدی از یک میلیون و هشتصد هزار ریال تا ۲۰ میلیون ریال محکوم خواهند شد.